Vad är ett Escape Room?

Escape Room är en "real-life" upplevelse där deltagarna blir inlåsta i ett rum och måste använda sig av innehållet i rummet ihop med gruppens erfarenhet för att lösa pussel av olika slag. Slutmålet är ofta att fly rummet eller att hitta ett saknat föremål. Allt detta görs under tidspress!
I vår nybörjarbana The Lockhard Betrayal är entrédörren till banan alltid olåst, därför kan den som vill när som helst avbryta spelet och gå ut. I de banor där vi faktiskt låser entrédörren till banan finns det alltid stora, synliga röda nödknappar som du enkelt kan öppna dörren med ifall du skulle vilja avbryta spelet och gå ut ur rummet.
Ni har 60 minuter på er att klara av banan. Innan ni börjar spela läser vi också ett kort intro för er och vi ber därför våra gäster att alltid dyka upp minst 10 minuter innan spelstart. Efteråt är ni välkomna att stanna kvar i lokalen för lite snacks och eftersnack. Räkna därför med att hela besöket kan ta upp till 90 minuter.
Vi har ingen åldersgräns. Däremot rekommenderar vi att man är över 12 år när man ska spela. Detta med hänsyn till spelets karaktär och de inslag som finns i banorna.
Beroende på vilken bana ni väljer att spela varierar antalet spelare mellan 3-6 personer. I Lockhard Betrayal kan man vara upp till 6 personer. I Blackford Asylum och Stone Creek Killer rekommenderar vi dock att man max är 5 personer. Är man för många i en bana kommer man inte ha lika mycket att göra och upplevelsen blir därför inte lika rolig.
Vi har för närvarande tre banor i drift och det går självklart att spela mer än en bana så länge man bokar en enskild tid för varje bana man vill spela. Om ni är ett större sällskap på fler än 5 personer rekommenderar vi att ni bokar flera banor med ungefär samma starttid och delar upp er i lag. Är man t ex 6 personer kan man dela upp sig i två lag och boka två banor som startar med ca 15 minuters mellanrum. Vi kommer då försöka starta båda lagen i varsinn bana ungefär samtidigt, men det är alltid den tidigaste starttiden vi måste utgå från.
Vi har inga levande skådespelare i våra banor. Endast ni som bokat banan och spelar den kommer vara inne i banan då spelet är igång.
Återbud lämnas senast 48 timmar före bokad tid, annars debiteras full avgift.
•Du behöver inte ta med dig något eller förbereda dig på något sätt. Allt som kommer behövas finns i rummet. •Det är viktigt att ni är på plats 10 minuter före spelstart. •Ingen förtäring får medtas in i banorna.
•Priset är 295 kr per person. •Företag har möjlighet att betala via faktura. •Privatpersoner kan betala med kort eller Swish. •Vi tar ej emot kontanter.